Sfaturi de siguranță la domiciliu: Bucură-te de timpul petrecut acasă!

Siguranța la domiciliu este un aspect foarte important nu doar atunci când vine vorba de bunurile de valoare, ci și când aducem în discuție liniștea și confortul proprietarilor. Din păcate, puțini dintre noi suntem informați cu privire la măsurile pe care ar trebui să le respectăm astfel încât locuința proprie să devină un spațiu sigur, lipsit de vulnerabilitate în fața amenințărilor externe.

La Euroins, punem preț pe siguranță în toate aspectele ei, de aceea ți-am pregătit un scurt ghid cu recomandări pentru propria casă. Te invităm să bifezi, rând pe rând, fiecare punct de pe listă și să te bucuri de cele mai înalte standarde privind siguranța la domiciliu:

Regula 1: Păstrează întotdeauna ușile încuiate!

În ciuda faptului că locuiești într-un cartier sigur, este întotdeauna recomandabil să ai ușile încuiate. Astfel, pătrunderea prin efracție este îngreunată și, de asemenea, părăsirea locuinței de către copiii nesupravegheați este stopată.

Cu alte cuvinte, pentru ca acasă să îți găsești întotdeauna liniștea binemeritată, e bine să te asiguri întotdeauna că intrarea și ieșirea persoanelor din domiciliu se face în mod controlat!

Regula 2: Păstrează întotdeauna ușile închise!

Copiii sunt prietenoși și, de asemenea, tind să devină curioși atunci când cineva sună la ușă. Cu toate acestea, nu orice vizitator este bine intenționat și, prin urmare, este important să te asiguri că și cei mici sunt conștienți de acest fapt.

Ce măsuri poți aplica? De exemplu, învață-ți copilul să lase întotdeauna o persoană mai în vârstă să deschidă ușa și spune-i că oricine este prieten cu familia nu se va supăra să aștepte!

Regula 3: Păstrează medicamentele la loc sigur!

Deși acest aspect este deseori dat uitării, normele de siguranță la domiciliu privind depozitarea medicamentelor nu trebuie ignorate, mai ales când aici locuiesc copii sau chiar persoane adulte care nu își pot administra o medicație corectă în mod independent.

Regula 4: Păstrează podeaua uscată în orice moment!

Accidentele cauzate de o podea umedă pot duce la efecte grave asupra sănătății unei persoane, cum ar fi leziuni ale membrelor sau chiar a coloanei vertebrale. Acasă, toată lumea ar trebui învățată să fie responsabilă pentru menținerea unui mediu sigur!

Regula 5: Ai întotdeauna un plan de urgență!

Accidentele sunt cauzate de situații imprevizibile, dar, cu toate acestea, este important să fii întotdeauna pregătit pentru evenimentele de acest gen. De aceea, întocmirea unui plan de urgență ar trebui să facă parte din normele de siguranță la domiciliu, astfel încât fiecare membru al familiei să știe cum să acționeze în situații limită.

Regula 6: Asigură-te că sistemele de alarmă funcționează!

Sistemele de alarmă sunt menite să alerteze membrii familiei și echipa de intervenții (acolo unde este cazul) în cazul oricărei forme de intruziune sau abateri de la normă. Pentru un nivel optim de siguranță la domiciliu, asigură-te că dispui de aceste sisteme în locuința ta și că se află în perfectă stare de funcționare:

  • Detectoarele de fum, care te notifică atunci când depistează fumul rezultat ca urmare a pornirii unui incendiu sau a diferitelor accidente (ex: alimente arse);
  • Sezorii de mișcare, capabili să notifice proprietarul de îndată ce înregistrează activitate într-o anumită zonă;
  • Detectoarele de monoxid de carbon/de gaze, esențiale pentru casele ce utilizează sistemul de încălzire prin centrală proprie;
  • Sistemele de armare a locuinței, prin care accesul în imobil este condiționat de introducerea unui cod prestabilit etc.

Cele mai multe dintre aceste sisteme de alarmă sunt conectate direct la telefoanele mobile, astfel că este foarte ușor să verifici dacă există într-adevăr un motiv real de alarmă.

Regula 7: Nu oferi niciodată informații personale persoanelor de pe Internet!

Accesul la internet este pe cât de benefic, pe atât de periculos, astfel că fiecare detaliu personal împărtășit pe rețelele de socializare poate deveni o sursă valoroasă de informații pentru persoanele nepotrivite.

Asigură-te, așadar, că postările pe care tu sau membrii familiei tale le faceți publice pe internet au trecut mai întâi printr-un filtru propriu de siguranță. Evită să oferi detalii despre locația ta actuală (mai ales când pleci în vacanță), evită să adaugi fotografii din propria locuință, care să includă indicii ale unei stări materiale foarte bune sau bunuri de o valoare considerabilă, și, nu în ultimul rând, acordă o atenție deosebită interacțiunii pe care cei mici o au pe rețelele de socializare.

Regula 8: Asigură-te că polițele tale de asigurare sunt în vigoare!

Verifică anual data de reînnoire a polițelor tale pentru a te asigura că locuința ta este protejată! Chiar dacă ai luat toate măsurile de siguranță la domiciliu, niciodată nu poți exclude total riscurile neprevăzute. Prin urmare, este important ca asigurarea ta pentru locuință să fie valabilă și să acopere atât daunele care pot surveni frecvent (inundații de la apa de conductă, incendiu, fenomene atmosferice, etc.), cât și pe cele care apar în urma unui eveniment cu potențial distructiv major (cutremur, inundații din cauze naturale, alunecări de teren).

La Euroins, îți punem la dispoziție un produs de asigurare complexă a locuinței, care include toate beneficiile de care ai nevoie pentru a duce o viață liniștită, într-o casă sigură! Pe lângă avantajele de bază ale unui astfel de asigurări, pachetul Euroins prevede și servicii de asistență de urgență la domiciliu, necesare pentru a minimiza pagubele evenimentelor cu potențial distructiv (ex. defecțiuni ale instalațiilor).

Mai multe detalii despre polițele de asigurare ale locuinței găsești aici.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru a alege cea mai bună opțiune pentru tine, solicita o ofertă personalizată, iar colegii noștri te vor contacta pentru a-ți acorda tot suportul necesar!

Dragă client,

În sprijinul păgubiților, dar și al vinovaților din accidente rutiere, formularul de constatare amiabilă poate fi completat acum și electronic direct de pe telefon.

Poți descărca gratuit aplicația dezvoltată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) si asigurătorii RCA prin scanarea codului QR.

Mai multe informaţii despre aplicatia dedicată, poţi sa regăsesti aici.

Pentru deschiderea unui dosar de daune, după completarea formularului, este necesară avizarea evenimentului la Euroins folosind pagina web dedicată.

Petițiile/reclamațiile formulate împotriva societății EUROINS ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE SA și înregistrate la AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ în ultimele 3 luni sunt în număr de 1277.

Structura acestora poate fi consultată aici.