• Engleza EN
Referitor la informaţiile potrivit cărora ASF intenţionează să crească indicele de solvabilitate şi speculaţiile despre unii asigurători

 

Având în vedere articolele publicate marţi, potrivit cărora ASF intenţionează să mărească indicele de solvabilitate de la nivelul actual de 1 la 1,3, pentru asigurătorii de pe segmentul poliţelor RCA, Euroins România, membră a Euroins Insurance Group, informează că că acest indicator era, în cazul său, de 1,24, la sfârşitul lunii mai 2014.

De asemenea, la începutul lunii iunie 2014, Euroins România a finalizat prima etapă a creşterii de capital anunţată pentru 2014, planificând o a doua mărire de capital de peste 50 de milioane de lei până la finalul anului în curs. Astfel, creşterea totală de capital va fi de peste 100 de milioane de lei (22,7 milioane euro) pentru întreg anul 2014.

Aceste măsuri şi faptul că indicele de solvabilitate este deja la valoarea 1,24, foarte aproape de limita planificată de ASF, denotă faptul că Euroins România este într-o poziţie solidă faţă de orice nouă reglementare a activităţii din domeniul asigurărilor în România, cu sprijinul şi angajamentul Euroins Insurance Group de a dezvolta compania pe termen lung.

Euroins România este la dispoziţia membrilor presei din România pentru declarații, clarificări, răspunsuri la orice întrebări, preferabil înainte de publicarea de informații ce se pot dovedi a fi fost insuficient verificate, provocând îngrijorare în rândul clienților societăților de asigurări. 

Asigură-te aici