Ce să faci în caz de inundații: Cum te asiguri că rămâi în siguranță

Când vorbim despre inundații, vorbim despre unele dintre cele mai frecvente dezastre naturale și, din păcate, unele dintre cele mai costisitoare, alterând o bună parte din bunurile unei persoane. Indiferent că vorbim despre inundații mici sau mari, aceste incidente pot avea efecte devastatoare atât asupra locuinței, cât și asupra membrilor familiei, reprezentând, în ultimă instanță, un pericol real pentru siguranța acestora.

Dacă locuiești într-o zonă cu risc ridicat de inundații, te sfătuim să iei câteva măsuri pentru a preîntâmpina aceste evenimente și pentru a rămâne în siguranță în timpul unui dezastru natural major.

Nu uita să-ți asiguri bunurile și locuința!

O poliță de asigurare este obligatorie pentru a-ți securiza un trai liniștit după un astfel de eveniment! În acest fel, vei beneficia de toate despăgubirile necesare pentru a acoperi daunele produse de inundații sau pentru a o lua de la capăt, dacă locuința este avariată total.

Ce tip de asigurare este necesară?

În funcție de nevoi și de riscul de inundații a zonei în care locuiești, poți opta doar pentru polița de asigurare obligatorie PAD, care îți despăgubește daunele provocate clădirii până la limita de 10.000 sau 20.000 euro, sau o poți suplimenta printr-o poliță de asigurare facultativă care va acoperi daunele până la valoarea integrală a clădirii și bunurilor conținute.

Pregătește-te din timp!

 • Află dacă vă aflați într-o zonă predispusă la inundații și dacă pârâiele sau râurile locale se inundă cu ușurință;
 • Alcătuiește și păstrează la îndemână o trusă de supraviețuire pentru situații de urgență, dar și un kit de urgență pentru animalele de companie ;
 • Discută cu familia ta despre ce trebuie să faceți în cazul în care este emisă o avertizare de inundații și creează un plan de evacuare a locuinței care include animalele de companie;
 • Fii informat cu privire la planurile de risc și de răspuns ale comunității tale;
 • Asigură-te că fiecare membru al familiei știe cum să ia din nou legătura dacă sunteți separați în timpul unei situații de urgență, prin stabilirea unui punct de întâlnire comun.

Atenție! Păstrează polițele de asigurare, documentele și alte obiecte de valoare într-un loc sigur, mai puțin susceptibil de a fi deteriorat în timpul unei inundații. Fă fotografii pe un telefon și păstrează copii ale documentelor și fișierelor pe un flashdrive pe care îl poți transporta cu tine, astfel încât să poți obține despăgubile necesare.

Rămâi în siguranță în timpul inundației!

Recomandări pentru siguranța în interiorul casei sau altei clădiri:

 • Oprește rețeaua de alimentare cu energie electrică și apă dacă autoritățile locale solicită acest lucru;
 • Fierbe apa de la robinet până când sursele de apă au fost declarate sigure;
 • Evită contactul cu apa de inundații. Acesta poate fi contaminată cu deșeuri, poate conține insecte sau animale periculoase;
 • Continuă să asculți posturile de radio sau TV locale pentru cele mai recente informații și actualizări;
 • Nu folosi gaz sau aparate electrice care au fost inundate;
 • Aruncă orice alimente care intră în contact cu apa de inundații.

Recomandări pentru siguranța în aer liber:

 • Nu merge, înota sau conduce prin apele inundabile. Doar 6 cm de apă curgătoare rapidă te pot doborî, iar la peste 60 cm, autovehicul poate pluti;
 • Dacă ești prins pe un drum inundat, cu ape în creștere rapidă, ieși rapid din mașină și caută un teren mai înalt;
 • Nu te plimba pe plaje sau pe malurile râurilor;
 • Nu permite copiilor să se joace în sau în apropierea apei de inundații.
 • Evită contactul cu apa de inundații;
 • Rămâi în afara zonelor supuse inundațiilor și a zonelor joase.

Nu ești niciodată singur! Euroins îți rămâne aproape!

La Euroins, siguranța și confortul tău sunt o prioritate, de aceea te asigurăm că, într-o astfel de situație nefericită, vom face toate eforturile necesare ca familia ta să primească o nouă șansă!

Îți punem la dispoziție atât polițe de asigurare obligatorie, cât și pachete de asigurări facultative pentru locuințe, ideale pentru a acoperi întreaga valoare a pagubelor produse de un astfel de dezastru natural.

Te invităm să analizezi cu atenție fiecare pachet disponibil și să ne contactezi pentru a lua împreună cele mai bună decizii! Descoperă mai multe detalii despre:

Dragă client,

În sprijinul păgubiților, dar și al vinovaților din accidente rutiere, formularul de constatare amiabilă poate fi completat acum și electronic direct de pe telefon.

Poți descărca gratuit aplicația dezvoltată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) si asigurătorii RCA prin scanarea codului QR.

Mai multe informaţii despre aplicatia dedicată, poţi sa regăsesti aici.

Pentru deschiderea unui dosar de daune, după completarea formularului, este necesară avizarea evenimentului la Euroins folosind pagina web dedicată.

Petițiile/reclamațiile formulate împotriva societății EUROINS ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE SA și înregistrate la AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ în ultimele 3 luni sunt în număr de 1277.

Structura acestora poate fi consultată aici.