Euroins Romania – Raport de performanță financiară

  • Numărul de polițe facultative aproape s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut. Produsul CASCO oferit de Euroins s-a bucurat de o cerere foarte mare, vânzările pentru acest produs crescând cu 660%.
  • Indicatorii cheie incluși în Raportul T2 2022 sunt un semn al poziției consolidate a companiei pe piața asigurărilor, cu un portofoliu echilibrat și cu evoluție ascendentă pe diversificare.

București, 19 Octombrie 2022

Euroins România își continua evoluția pozitivă, cu indicatori financiari în evoluție ascendentă în Trimestrul 2 din 2022.  Comparativ cu T2 de anul trecut, rezultatele au crescut cu peste 100%, atât pentru primele brute subscrise totale, cât și pentru primele brute subscrise pentru zona non-RCA. 

Cea mai mare creștere a primelor brute subscrise în T2 2022 față de aceeași perioadă a anului trecut a fost înregistrată de asigurările non-RCA. Asigurările facultative au crescut de aproape trei ori și jumătate, de la 28 mil. Lei în T2 din 2021 la 95 mil. Lei în T2 2022.

 T2 2021T2 2022% diferență
Prime brute subscrise728 mil1.529 mil110%
Prime brute subscrise non-RCA28 mil95 mil239%
Tabel 1 – Evoluție prime brute subscrise anualizate T2 2021 vs T2 2022
(Toate datele în mil. Lei)

Evoluția lunară ne arată că în iulie 2022, procentul asigurărilor facultative a ajuns la 10% din totalul subscrierilor de asigurări. Mai exact, la fiecare 100 de Lei din prime brute subscrise, 10 Lei provin din subscrieri pe produse non-RCA. Acest procent este mai mult decât dublu față de luna iulie 2021, când evoluția raportului de subscrieri de asigurări facultative era de 4,4% din totalul primelor brute subscrise. 

“Euroins se angajează să gestioneze corect riscurile și să aplice o viziune pe termen lung. Aceste creșteri semnificative reprezintă o țintă atinsă înainte de termen. Acest lucru confirmă faptul că procesul nostru de modernizare și digitalizare, împreună cu aportul constant de capital, au contribuit la îmbunătățirea indicatorilor financiari ai companiei noastre”, a declarat Tanja Blatnik, CEO al Euroins România

Tabel 2 – Rata evoluției – Prime brute subscrise non-RCA: evoluția lună de lună

Vânzările Euroins în prima jumătate a anului 2022 reprezintă o consolidare a poziției pe piața asigurărilor facultative, cât și o confirmare a stabilității poziției pe piața asigurărilor RCA.

Încrederea în Euroins a crescut constant în ultimul an, tot mai mulți clienți alegând polițele de asigurare facultative oferite de companie. Creșterea numărului de polițe de asigurări non-RCA este de 96% în S1, dublu aproape față de aceeași perioadă a anului trecut.

Această creștere semnificativă a vânzărilor este un semnal al interesului mai mare al clienților pentru polițele non-RCA, iar acest lucru este determinat de strategia companiei de diversificare a portofoliului de produse de asigurare și de atenția acordată nevoilor în schimbare ale clienților săi.

Număr cliențiS1 2021S1 2022% diferență
Număr clienți RCA1,392,7211,543,12211%
Număr clienți non-RCA271,666533,09596%
Tabel 3 – Număr clienți RCA vs Număr clienți asigurări facultative

Produsul CASCO oferit de Euroins a înregistrat o creștere a vânzărilor de peste 660%, ceea ce reprezintă o dovadă clară a încrederii în serviciile oferite. Alte linii vizibile, care au crescut și ele de peste 3 ori, sunt asigurările de călătorie și cele de sănătate.

În primele 7 luni ale anului 2022, portofoliul de asigurări CASCO a crescut la 15% în total volum produse non-RCA, de la 8% pondere în prime brute subscrise non-RCA în primele 7 luni ale anului 2021.

Tabel 4 – Structura asigurări facultative %

Euroins continuă să își echilibreze portofoliul RCA. În primele 7 luni ale anului 2022, creșterea numărului de polițe RCA este de numai 3,2%, contribuind la stabilizarea, competitivitatea și echilibrul pieței de RCA.  Cota de piață RCA în S1 2022 a fost de 31,81% față de 31,15% din S1 2021. Evoluția actuală arată că, până la sfârșitul anului, Euroins va ajunge la o cotă de piață pentru RCA de sub 29%. Aceste cifre actualizate sunt un semn că piața asigurărilor se stabilizează într-o distribuție mai echilibrată pe RCA, unde Euroins deține o poziție stabilă.

RCA7 luni 20217 luni 2022% diferență
Număr de polițe vândute1,578,9901,629,7213.21%
Prime brute subscrise Lei816 mil1,549 mld.89,67%
Tabel 5 – Total vânzări polițe RCA în primele 7 luni

Un alt indicator important al îmbunătățirii proceselor interne este faptul că numărul de reclamații a scăzut semnificativ. În al doilea trimestru al anului au existat cu 84% mai puține plângeri

Pentru a stabili o relație și mai solidă și de încredere cu clienții noștri, am continuat să creștem numărul de contracte de lucru cu service-uri auto și am ajuns, în prezent, la aproape 900 de parteneriate, cu 42% mai mult decât anul trecut.

Despre Euroins Insurance Group (EIG)

Euroins Insurance Group AD (EIG) este unul dintre cele mai importante grupuri de asigurări care operează în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Euroins Insurance Group oferă o gamă completă de produse de asigurare, deservește peste 4 milioane de clienți în 14 țări și are peste 3.000 de angajați. EIG face parte din Eurohold Bulgaria AD, un mare grup financiar și energetic care operează în regiune și activează în domeniul distribuției, furnizării și comerțului cu energie electrică, asigurări, leasing, vânzări de mașini, servicii de investiții și management al activelor. Eurohold este listată la Bursa de Valori din Bulgaria și Varșovia. În 2021, Eurohold a achiziționat prin unitatea sa Eastern European Electric Company subsidiarele companiei energetice cehe CEZ Group din Bulgaria, care au peste 3.000 de angajați și deservesc aproape 3 milioane de consumatori din țară.

www.euroins.ro ; www.eig.bg ; www.eurohold.bg

Dragă client,

În sprijinul păgubiților, dar și al vinovaților din accidente rutiere, formularul de constatare amiabilă poate fi completat acum și electronic direct de pe telefon.

Poți descărca gratuit aplicația dezvoltată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) si asigurătorii RCA prin scanarea codului QR.

Mai multe informaţii despre aplicatia dedicată, poţi sa regăsesti aici.

Pentru deschiderea unui dosar de daune, după completarea formularului, este necesară avizarea evenimentului la Euroins folosind pagina web dedicată.

Petițiile/reclamațiile formulate împotriva societății EUROINS ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE SA și înregistrate la AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ în ultimele 3 luni sunt în număr de 1277.

Structura acestora poate fi consultată aici.