Toate articolele

Euroins România își mărește capitalul social cu 45 de milioane de lei

Grupul bulgar Eurohold capitalizează Euroins România cu aproape 45 milioane de lei.

Capitalul social al Euroins România va atinge nivelul de 561,96 milioane de lei.

Grupul bulgar Eurohold a decis să capitalizeze Euroins România, liderul pieței de asigurări, cu 44,7 milioane de lei, sumă provenită din compensarea a două împrumuturi subordonate în valoare totală de 9,061 milioane de euro, acordate asiguratorului român în cursul anului 2021.

Capitalul social al Euroins România atinge astfel nivelul de 561,96 milioane de lei.

Majorarea capitalului social se face prin emiterea de noi acțiuni la un preț de emisiune de 10 lei pe acțiune nou-emisă, din care valoarea nominală pe acțiune este de 1 leu și prima de emisiune pe acțiune este de 9 lei. Prețul total de emisiune este de 44.700.000 lei, din care valoarea nominală totală cu care se majorează capitalul social al societății este de 4.470.000 lei și prima de emisiune totală de 40.230.000 lei pentru toate acțiunile nou-emise.

Euroins Insurance Group AD Bulgaria deține în aceste condiții 98,58% din capitalul social al Euroins România, diferența revenind acționarilor persoane fizice 1,404% și acționarilor persoane juridice 0,014%.

În ultimii ani Euroins România a beneficiat de mai multe runde de capitalizare ce au consolidat semnificativ poziția companiei de asigurări în piață și care au mers în paralel cu strategia de scădere a expunerii pe piața RCA și de diversificare a portofoliului de produse. Aceste schimbări indică angajamentul pe termen lung al acționarilor și investitorilor față de Euroins România și față de piața de asigurări din România.

Euroins Romania este liderul pieței de asigurări, cu o cotă de piață de 19,2%.

Despre Euroins Insurance Group (EIG)

Euroins Insurance Group AD (EIG) este unul dintre cele mai importante grupuri de asigurări care operează în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Euroins Insurance Group oferă o gamă completă de produse de asigurare, deservește peste 4 milioane de clienți în 14 țări și are peste 3.000 de angajați. EIG face parte din Eurohold Bulgaria AD, un mare grup financiar și energetic care operează în regiune și activează în domeniul distribuției, furnizării și comerțului cu energie electrică, asigurări, leasing, vânzări de mașini, servicii de investiții și management al activelor. Eurohold este listată la Bursa de Valori din Bulgaria și Varșovia. În 2021, Eurohold a achiziționat prin unitatea sa Eastern European Electric Company subsidiarele companiei energetice cehe CEZ Group din Bulgaria, care au peste 3.000 de angajați și deservesc aproape 3 milioane de consumatori din țară.
www.euroins.ro; www.eig.bg; www.eurohold.bg

Dragă client,

În sprijinul păgubiților, dar și al vinovaților din accidente rutiere, formularul de constatare amiabilă poate fi completat acum și electronic direct de pe telefon.

Poți descărca gratuit aplicația dezvoltată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) si asigurătorii RCA prin scanarea codului QR.

Mai multe informaţii despre aplicatia dedicată, poţi sa regăsesti aici.

Pentru deschiderea unui dosar de daune, după completarea formularului, este necesară avizarea evenimentului la Euroins folosind pagina web dedicată.

Petițiile/reclamațiile formulate împotriva societății EUROINS ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE SA și înregistrate la AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ în ultimele 3 luni sunt în număr de 1408.

Structura acestora poate fi consultată aici.

Îți mulțumim că ai vizitat euroins.ro

Deoarece punem mare preț pe satisfacția clienților, părerea ta este foarte valoroasă pentru noi. Am aprecia să ne oferi un răspuns la următoarea întrebare.

Deloc Foarte probabil