• Engleza EN
Euroins România finalizează mărirea de capital în valoare de 100 de milioane de lei

 

Euroins România a finalizat cea de-a doua etapă a măririi de capital programată pentru 2014, în conformitate cu decizia luată la Adunarea Generală a Acţionarilor din aprilie 2014. Astfel, mărirea de capital în cele două tranşe totalizează 20 de milioane de euro.

Ca urmare a acestei operaţiuni, capitalul social total al Euroins România depăşeşte valoarea de 220 de milioane de lei. Ultima mărire de capital a avut loc în iunie, cu valoarea de 50 de milioane de lei.

Această a 9-a mărire de capital executată de când Euroins Insurance Group (EIG) a preluat Euroins România în 2007 duce valoarea totală a investiţiilor în subsidiara din România la aproape 70 de milioane de euro, plasând grupul financial din Bulgaria în top 5 cei mai mari investitori pe piaţa românească a asigurărilor.

EIG este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări din Europa Centrală şi de Est, prezent în patru ţări, cu peste 1.500 de angajaţi şi mai bine de un milion de clienţi.

EIG a preluat în 2013 portofoliile de asigurări de la QBE Bulgaria şi România, respectiv de la Interamerican Bulgaria, în cadrul a două tranzacţii a căror valoare cumulată a depăşit 20 de milioane de euro, continuând astfel tendinţa de consolidare la nivel regional.

Asigură-te aici