• Engleza EN
Euroins Romania achiţionează portofoliul de asigurări non-viaţă de la ATE Insurance Romania S.A.

 

20 ianuarie 2017

 

Euroins Romania Insurance-Reinsurance SA, parte a Euroins Insurance Group EAD, unul dintre cele mai mari grupuri independente de asigurări din Europa centrală şi de sud-est, a încheiat un acord de preluare a portofoliului de asigurări non-viaţă de la ATE Insurance Romania S.A., subsidiară a Piraeus Bank, cea mai mare bancă din Grecia. Acordul a fost semnat pe 19 ianuarie 2017. 

„Portofoliul de asigurări non-viaţă al ATE Insurance include preponderent poliţe de asigurare non-auto astfel că achiziţia este în concordanţă cu obiectivul de a diversifica portfoliul de produse şi liniile de business ale Euroins Romania. De asemenea, ne va întări, pe mai departe, poziţia pe piaţa din România”, a declarat Mihnea Tobescu, CEO Euroins Romania Insurance-Reinsurance SA. 

Tranzacţia urmează să fie supusă aprobării autorităţilor competente. 

Euroins Romania a înregistrat o creştere de 21,8% a primelor brute subscrise în 2016 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, la 197,7 milioane de euro. În decembrie, veniturile din prime brute subscrise au crescut cu 19,6% comparativ cu decembrie 2015, la 21,8 milioane de euro. În prezent, compania se concentrează pe calitatea şi diversificarea portofoliului de asigurări printr-o segmentare detaliată a riscurilor, care reduce semnificativ riscurile asigurate. Pentru anul curent, obiectivul managementului este de a consolida poziţia pe piaţă şi de a îmbunătăţi semnificativ rezultatele financiare.

 

Euroins Romania şi Euroins Insurance Group

Euroins România este una dintre cele mai mari societăţi de asigurare din România. Compania face parte din Euroins Insurance Group (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente de pe pieţele din Europa Centrală şi de Est, respectiv Europa de Sud-Est. EIG operează în şapte ţări europene şi deţine companii de asigurări în patru din acestea: Bulgaria, România, Macedonia şi Ucraina. EIG operează şi în Grecia din 2014. Grupul are peste doua milioane de clienţi, 1.600 de angajaţi şi venituri anuale de 300 de milioane de euro. EIG este subsidiara Eurohold Bulgaria – companie de top listată pe bursele de la Sofia şi Varşovia. Eurohold Bulgaria operează în ţările din Europa Centrală şi de Est, respectiv Europa de Sud-Est, concentrându-se pe servicii financiare non-bancare şi management de active.

www.eig.bg www.eurohold.bg


Asigură-te aici