• Engleza EN
Euroins România a început un an de creştere, după un 2014 de reconstrucţie

 

Euroins România a intrat în 2015 cu un portofoliu de asigurări mult îmbunătăţit, un capital mărit şi cu datorii achitate, creând bazele reluării unei creşteri sănătoase. 

Compania a redus anul trecut cu peste 70% numărul poliţelor de asigurare pe segmentele cu cea mai mare frecvenţă şi valoare mare a daunei (precum autocamioane grele, autobuze etc). Ca rezultat, compania şi-a îmbunătăţit semnificativ indicele de solvabilitate şi a scăzut numărul de daune solicitate şi plătite pe Carte Verde (din care multe erau în mod tradiţional provocate de autocamioane), respectiv de despăgubiri pentru vătămări corporale şi, de asemenea, pagube materiale. 

În urma restructurării majore a portofoliului de poliţe RCA anul trecut, Euroins România a încheiat anul 2014 cu venituri din prime brute subscrise de 479 de milioane de lei, în scădere cu 6,7% faţă de anul anterior.

Scăderea veniturilor din prime a fost planificată, în contextul eforturilor companiei de a restructura portofoliul RCA, ieşind treptat din segmente neprofitabile precum autocamioane grele, autoremorci şi autobuze (peste 17 locuri). Cealaltă direcţie a fost, este şi va fi creşterea calităţii serviciilor oferite clientilor şi diversificarea semnificativă a portofoliului de asigurări pe alte segmente.

„Rezultatul tehnic al Euroins România pentru anul încheiat la 31 decembrie 2014 a fost influenţat de eforturile noastre de a fi mai eficienţi în înregistrarea, închiderea şi plata dosarelor de daună. În plus, în urma eforturilor de segmentare realizate cu mai mare atenţie, care au creat o bază solidă pentru 2015, ne aşteptăm să atingem pragul de rentabilitate în cursul acestui an, pe fondul îmbunătăţirii performanţei pe segmentul RCA. Compania  priveşte în mod deschis catre nevoile individuale ale clienţilor de RCA, cum ar fi şoferii tineri şi alţii, şi este pregătită să ofere cele mai bune preţuri, în mod competitiv, de pe piaţă”, a declarat Mihnea Tobescu, director general Euroins România.

Asigură-te aici