Euroins îl numește pe Dragoș Oltenescu în funcția de Director General Adjunct

București, 23 Martie 2022– La un an de la momentul când Tanja Blatnik a preluat poziția de Director General al Euroins România, compania își consolidează și mai mult echipa de top management prin numirea lui Dragoș Oltenescu în funcția de Director General Adjunct, responsabil cu strategia financiară și transformarea companiei. Numirea sa a fost aprobată astăzi de Autoritatea Română de Supraveghere Financiară (ASF).

Dragoș Oltenescu, Director General Adjunct al Euroins România, are peste 20 de ani de experiență în management financiar și un palmares profesional bogat în conducerea de proiecte ample precum transformarea afacerii, implementarea de strategii financiare și managementul resursele și procedurile interne la unele dintre cele mai importante instituții bancare internaționale cu prezență în România. El are o vastă experiență de conducere în organizații mari, dar, de asemenea, și-a adus contribuția și la dezvoltarea de start-up-uri fintech, cu accent pe produsele de plată digitală . Experiența sa a fost acumulată în urma unei cariere impresionate în industria bancară și fintech, consultanță, asigurări, telecomunicații și FMCG.

„Sunt extrem de onorat să-l am pe Dragoș în echipă. Cred că experiența sa și aderarea la valorile Euroins ne vor ajuta să ne atingem ținta și planurile de transformare ambițioase pe care le avem. Vasta sa experiență în managementul de top al afacerilor internaționale este impresionantă și ne va ajuta să fim mai rezistenți și să facem față provocărilor de pe piața locală de asigurări. Sunt încrezătoare că avându-l alături pe Dragoș, Euroins România va face pași mari în a deveni o companie mai puternică și mai îndrăzneață.”, a declarat Tanja Blatnik, Director General al Euroins România.

Dragoș Oltenescu și-a început cariera în Price Waterhouse Coopers. S-a alăturat apoi Philip Morris, unde a dobândit și expertiză internațională în Elveția ca Fiscal & Economic Affairs Senior, fiind responsabil pentru 15 țări UE, după care s-a mutat în industria bancară, făcând parte din echipa de management a ABN AMRO Retail Bank. Înainte de a se alătura Euroins România, a deținut funcții de top management, cum ar fi CFO la Orange Money (parte a Grupului Orange) și BNP Paribas Cardif, respectiv Head of Controlling la Erste Bank.

„Sunt încântat să mă alătur Euroins România și să lucrez alături de Tanja Blatnik, precum și de întreaga echipă din România, pentru a consolida poziția companiei pe piață. Am fost atras de ambițiosul plan de transformare și sunt onorat să am ocazia să contribui la noua strategie. Euroins România face parte din unul din cele mai mari grupuri de asigurări, prezent în 14 țări europene, care are un parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Ultimele schimbări în strategia companiei ne vor permite să facem pași mari, să progresăm rapid, pe baza expertizei și cunoștințelor de care dispunem fiecare dintre noi. Sunt foarte încrezător că vom aborda fără probleme provocările care vor apare în anul 2022 cât și mai departe, și că vom atinge noi dimensiuni ale succesului.”, a declarat Dragoș Oltenescu, Director General Adjunct al Euroins România.

Primele rezultate pozitive ale planului de transformare ale Euroins România sunt deja vizibile. Compania a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 2,2 miliarde de lei și 163.000 de dosare de daună achitate, valoarea plăților fiind de 1,5 miliarde de lei. În doar un an, compania a avut majorări de capital de peste 500 de milioane de lei, o parte din aceste sume provenind de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare – BERD. De asemenea, în Q4 2021, Euroins România a reușit să își îmbunătățească semnificativ procedurile interne, astfel încât toate cererile de daună – fără fără victime umane – au fost plătite în mai puțin de șapte zile.

Despre Euroins Insurance Group (EIG) și Eurohold

Euroins Insurance Group AD (EIG) este unul dintre cele mai importante grupuri de asigurări care operează în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Euroins Insurance Group oferă o gamă completă de produse de asigurare, deservește peste 4 milioane de clienți în 14 țări și are peste 3.000 de angajați. EIG face parte din Eurohold Bulgaria, cel mai mare holding privat din Bulgaria și un important grup financiar și energetic care operează în regiune și activează în domeniul distribuției, furnizării și comerțului cu energie electrică, asigurări, leasing, vânzări de mașini, servicii de investiții și management al activelor. Eurohold este listat la Bursa de Valori din Sofia și Bursa de Valori din Varșovia. În 2021, Eurohold a achiziționat subsidiarele companiei energetice cehe CEZ Group din Bulgaria, care au peste 3.000 de angajați și deservesc aproape 3 milioane de consumatori.www.euroins.ro ;www.eig.bg ; www.eurohold.bg

Dragă client,

În sprijinul păgubiților, dar și al vinovaților din accidente rutiere, formularul de constatare amiabilă poate fi completat acum și electronic direct de pe telefon.

Poți descărca gratuit aplicația dezvoltată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) si asigurătorii RCA prin scanarea codului QR.

Mai multe informaţii despre aplicatia dedicată, poţi sa regăsesti aici.

Pentru deschiderea unui dosar de daune, după completarea formularului, este necesară avizarea evenimentului la Euroins folosind pagina web dedicată.

Petițiile/reclamațiile formulate împotriva societății EUROINS ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE SA și înregistrate la AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ în ultimele 3 luni sunt în număr de 1277.

Structura acestora poate fi consultată aici.