• Engleza EN
Crestere de 13% pentru EUROINS Romania în primele 9 luni ale acestui an.

În primele noua luni din 2010, EUROINS România a înregistrat o crestere de 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungând la un volum de prime brute subscrise de aproape 247 milioane lei.

Cea mai semnificativa majorare, de 132%, a fost înregistrata de companie pe segmentul asigurarilor property. Evolutia se datoreaza în special politelor încheiate de persoane fizice. Valoarea subscrierilor pentru asigurarile property (locuinte si bunuri aflate în proprietatea persoanelor fizice si juridice) ajunge în perioada ianuarie - septembrie 2010 la 4,7 milioane lei.

“Rezultatele obtinute în primele 9 luni ale acestui an ne demonstreaza ca strategia pe care mizam în ultima perioada este una eficienta. Ne bazam pe diversificarea portofoliului EUROINS România si ne canalizam energia spre promovarea produselor de tip property, travel si nu numai. Suntem convinsi ca în acest mod putem veni în întâmpinarea tuturor nevoilor clientilor nostri, consolidând totodata si pozitia ocupata de companie pe piata româneasca de asigurari”, a declarat Iulius Alin BUCSA, Directorul General al EUROINS România.

O alta crestere semnificativa, de 75%, au înregistrat-o produsele de raspundere civila generala. Primele brute subscrise pentru aceasta clasa au atins valoarea de 1,6 milioane lei, comparativ cu cea de 880.000 lei, aferenta primelor 9 luni din 2009. 

Pe segmentul asigurarilor auto (CASCO + RCA), primele brute subscrise au ajuns la 240 milioane lei, înregistrând o crestere de 14% comparativ cu perioada similara a anului trecut.   

În ceea ce priveste despagubirile acordate de companie în primele 9 luni, acestea se ridica la valoarea de 142 milioane lei, cu 24.8% mai mult decât în aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, EUROINS România are rezerve tehnice brute constituite în valoare de 195 milioane lei, în crestere cu 35 % comparativ cu finalul lunii septembrie 2009.

 
“Cresterea volumului de despagubiri se datoreaza în principal îmbunatatirii fluxului de plati efectuate catre clientii care aveau încheiate polite de asigurare RCA. Cresterea volumului de despagubiri platite si a rezervelor tehnice brute arata faptul ca mecanismul de asigurare functioneaza în parametri normali, compania noastra fiind pregatita în orice moment sa-si onoreze obligatiile contractuale”, a completat Directorul General al EUROINS România.

Asigură-te aici