Toate articolele

BERD sprijină dezvoltarea pieţei asigurărilor din România

Rezultatele excelente ale EIG în 2021, după ce BERD a preluat pachetul minoritar pentru susţinerea filialei Euroins România, arată valoarea de stabilizare a sectorului pentru consumatorii români

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi-a exprimat optimismul în legătură cu dezvoltarea pieţei locale şi regionale de asigurări, în urma rezultatelor record obţinute în 2021 de către Grupul de Asigurări Euroins (EIG) din Bulgaria, ghidat de performanţa puternică a celei mai mari entitati a ei, Euroins Romania Asigurare Reasigurare.

EIG este unul dintre cele mai mari grupuri independente de asigurări generale din Europa Centrala, Europa de Est şi de Sud-Est. BERD a achiziţionat anul trecut un pachet minoritar în grup, pentru a susţine dezvoltarea şi creşterea unităţii sale din România, angajandu-se să investească 30 de milioane de euro printr-o majorare de capital. Еurohold, compania mamă a grupului de asigurări, s-a angajat să ofere o nouă injecţie de capital de 12 milioane de euro.

“Scopul investiţiei BERD din octombrie 2021 a fost acela de a sprijini stabilizarea sectorului de asigurări, oferind, în acelaşi timp, siguranţă clienţilor, autorităţilor de reglementare şi furnizorilor”, a declarat Mark Davis, Director Regional BERD pentru România şi Bulgaria.

Ultimele cifre confirmă valoarea investiţiei.

Volumul total al primelor EIG a crescut cu până la 50%, până la 700 de milioane de euro, profitul net a fost de 40.4 milioane de euro, iar activele totale consolidate au crescut cu 29%, la 1.06 miliarde de euro până la sfârşitul lunii decembrie. Ratele de creştere cu două cifre înregistrate de unităţile EIG pe principalele pieţe au fost conduse de subsidiarele din România şi Bulgaria, care au înregistrat creşteri de 67% şi 15% a primei brute subînscrise.

“BERD este foarte multumită de progresele făcute de către EIG. Continuăm să colaborăm cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi alţi jucători cheie din piaţă, pentru a dezvolta un sistem echitabil pentru toate părţile implicate, inclusiv clienţi, ateliere auto şi companiile de asigurări, încurajând în acelaşi timp interesul unor mari asiguratori globali şi atragerea de capital în sector”, a declarat Mark Davis, Director Regional BERD pentru România şi Bulgaria.

“Prin prezenţa noastră, sperăm să atragem pentru companie proiecte de asigurare mai ample şi cu valoare mai mare, care să evolueze în paralel cu rezultate şi o poziţie financiară îmbunătăţite. Rămânem pe deplin angajaţi să ajutăm EIG să devină până la sfârşitul anului 2025 cel mai mare grup independent de asigurări din SEE, cu un portofoliu larg de produse de asigurări generale şi de viaţă şi cu peste 10 milioane de clienţi”, a adăugat Mark Davis.

Participarea BERD continuă să consolideze poziţia de solvabilitate a EIG şi să susţină creşterea acesteia pe pieţele în care atât EIG cât şi BERD au o prezenţă puternică.

Banca susţine eforturile de digitalizare şi diversificare a produselor, dincolo de asigurarea auto obligatoire, acoperind şi asigurări de sănătate, accidente, incendii şi proprietate.

De asemenea, prezenţa BERD va ajuta EIG să crească plus-valoarea printr-o guvernanţă corporativă îmbunătăţită – inclusiv numirea (sub rezerva aprobărilor de reglementare) directorului nominalizat al BERD, Prasun Singhal, care vine cu o experienţă de peste 15 ani în sectorul asigurărilor.

BERD este un investitor major atât în România, cât şi în Bulgaria. Până în prezent, a investit aproape 10 miliarde de euro în economia României prin intermediul a 488 de proiecte şi peste 4.3 miliarde euro în 277 proiecte în Bulgaria.

 www.ebrd.com/news

Dragă client,

În sprijinul păgubiților, dar și al vinovaților din accidente rutiere, formularul de constatare amiabilă poate fi completat acum și electronic direct de pe telefon.

Poți descărca gratuit aplicația dezvoltată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) si asigurătorii RCA prin scanarea codului QR.

Mai multe informaţii despre aplicatia dedicată, poţi sa regăsesti aici.

Pentru deschiderea unui dosar de daune, după completarea formularului, este necesară avizarea evenimentului la Euroins folosind pagina web dedicată.

Petițiile/reclamațiile formulate împotriva societății EUROINS ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE SA și înregistrate la AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ în ultimele 3 luni sunt în număr de 1408.

Structura acestora poate fi consultată aici.

Îți mulțumim că ai vizitat euroins.ro

Deoarece punem mare preț pe satisfacția clienților, părerea ta este foarte valoroasă pentru noi. Am aprecia să ne oferi un răspuns la următoarea întrebare.

Deloc Foarte probabil