Răspundere civilă profesională Avocați

Ce este asigurat

Cea mai bună practică în calitate de avocat? Asigurarea de răspundere civilă profesională de la Euroins. Tu îi aperi pe cei ce au nevoie de serviciile tale iar noi te apărăm pe tine în cazul în care unul din clienții tăi a fost nemulțumit.

Dacă esti avocat și practici liber și independent această profesie sau reprezinți o societate civilă profesională atunci Euroins va acoperi pentru tine prejudiciile ce decurg din activitatea ta.

Prin Clauze speciale, putem acoperi și prejudiciile decurgând din desfășurarea activității de executor judecătoresc.

Pentru ce ai nevoie

Acoperim pentru tine următoarele riscuri asigurate:

  • Actele de neglijență, erori sau omisiuni;
  • Pierderea sau deteriorarea documentelor predate de clienți în vederea susținerii cauzei.

Ce despăgubim?

  • Sumele pe care vei fi este obligat să le plătesti cu titlu de desdăunare pentru prejudicii produse prin comiterea unor acte de neglijență, erori sau omisiuni săvârșite în timpul activităților specifice profesiei de avocat;
  • Cheltuielile de judecată făcute de persoana păgubită, pentru îndeplinirea formalităților legale în vederea obligării la plata despăgubirilor, dacă ai fost obligat la despăgubire prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă;
  • Cheltuielile de judecată suportate de tine în procesul civil;
  • Cheltuieli de refacere și/sau înlocuire a unor documente originale pierdute, distruse sau deteriorate din culpa ta.

Cât costă

Prima de asigurare se stabilește în funcție de tipul asiguratului (Avocat stagiar, Avocat definitiv, Societate civilă profesională), de limita de răspundere pe care o dorești și de nivelul franșizei acceptată de tine (partea din daună pe care o suporți tu).
În cazul Societăților Civile Profesionale la stabilirea primei de asigurare se va ține cont și de numărul de avocați care lucrează în cadrul acesteia și de veniturile estimative rezultate din activitatea profesională a acestora.

De exemplu:

  • Dacă ești avocat definitiv, pentru o limită de răspundere pe întreaga perioadă asigurată de 20.000 euro, vei plăti o primă de asigurare de numai 50 euro/an.
  • Dacă reprezinți o Societate Civilă Profesională, cu 5 avocati angajați ce realizează venituri estimative din activitatea profesională de 100.000 euro, pentru o limită de răspundere pe perioada asigurată de 50.000 euro, prima de asigurare estimată este de 150 euro/an.

Mai multe informații

Solicită o ofertă personalizată

Completează datele, oferă-ne acordul tău și te vom contacta cu o ofertă personalizată pe nevoile tale!

Tip persoană
SMS-ul de validare a fost trimis pe telefonul dvs. Vă rugăm să introduceți codul.
Emailul de validare a fost trimis pe adresa dvs. Vă rugăm să introduceți codul.