Răspundere civilă profesională Personal medical

Ce este asigurat

Grija ta este pentru pacienții tăi iar a noastră, numai pentru tine. Ești profesionist însă și tu poți fi supus uneori erorilor iar pacienții pot suferi prejudicii imposibil de recuperat.

Un diagnostic stabilit greșit sau un tratament inadecvat prescris pacientului, îți pot afecta atât reputația profesională cât și situația financiară.

Pentru ce ai nevoie

Legislația în vigoare impune încheierea unei astfel de asigurări în funcție de specialitatea medicală practicată.

Răspundem în numele tău pentru:

  • Sumele pe care ești obligat să le plătești cu titlu de despăgubire pentru prejudicii produse prin săvârșirea unor acte de neglijență și care au drept rezultat vătămări corporale, îmbolnăvirea sau decesul pacienților tăi;
  • Pagube materiale provocate bunurilor aparținând pacienților tăi;
  • Cheltuielile de judecată la care ești obligat în procesul civil.

În funcție de opțiunea ta, Euroins poate prelua pentru tine și prejudiciile rezultate din daune morale.

Cât costă

Prima de asigurare diferă în funcție de specialitatea medicală practicată și de limita de răspundere stabilită conform legislației în vigoare.

Dacă esti medic specialist – specialități chirurgicale, pentru o limită de răspundere daune materiale/vătămări corporale de 62.000 euro și o limită de răspundere pentru daune morale de 62.000 euro plătești aproximativ 100 euro/an.

Iar dacă ești asistent medical sau moașă și îți desfăsori activitatea în unități sanitare cu paturi, prima de asigurare va fi de 18 euro/an.

Mai multe informații

Solicită o ofertă personalizată

Completează datele, oferă-ne acordul tău și te vom contacta cu o ofertă personalizată pe nevoile tale!

Tip persoană