• Engleza EN
Afacerile asiguratorului EUROINS Romania au înregistrat o crestere de 1,5% în primul semestru al anului în curs.

În primele sase luni din 2010, subscrierile companiei au atins valoarea de 42,3 milioane EURO, fata de cele 41,6 milioane EURO aferente primului semestru din 2009. În moneda nationala, valoarea primelor brute subscrise de EUROINS România a înregistrat o evolutie constanta în perioada analizata, în contextul unei scaderi a pietei de profil.

“Rezultatele obtinute pâna acum sunt mai mult decât încurajatoare, având în vedere climatul macroeconomic actual si tendintele ce se manifesta în industria de asigurari”, spune Iulius Alin BUCSA, Directorul General al EUROINS România.

    Strategia companiei pentru anul 2010 s-a axat pe diversificarea portofoliului, în conditiile diminuarii ponderii asigurarilor de raspundere civila auto (RCA), care au scazut de la 89,3% la mai putin de 87% din total.

“Ne-am bazat si pe o crestere a ponderii detinute de asigurarile auto CASCO în portofoliu, de la 8,1% la 9,5%, alaturi de o dezvoltare intensiva a liniei de asigurari de daune la proprietati. Astfel, subscrierile pe acest tip de asigurari au crescut cu 92% în perioada analizata, în mod special datorita clientilor persoane fizice”, puncteaza Iulius Alin BUCSA. De asemenea, o crestere de 63% s-a înregistrat în ceea ce priveste asigurarile de raspundere civila.

    În ceea ce priveste despagubirile acordate, EUROINS România a platit în primul semestru daune în valoare de 23,6 milioane EURO, în crestere fata de cele doar 16,3 milioane EURO din acelasi interval al anului trecut.

    “Cresterea volumului de despagubiri se datoreaza în principal îmbunatatirii fluxului de plati efectuate catre clientii nostri care aveau încheiate polite de asigurare RCA, ceea ce demonstreaza mai mult decât orice efortul facut în directia îmbunatatirii calitatii serviciilor pe care le oferim”, declara Directorul General al EUROINS România.

Asigură-te aici