• Engleza EN

Adventure

ASIGURAREA ADVENTURE DE ASISTENTA SI CHELTUIELI MEDICALE IN STRAINATATE

OBIECTUL ASIGURĂRII

 

Asigurarea ADVENTURE este un produs complex ce se adresează iubitorilor de adrenalină care practică sporturi extreme (nautice, aero, zăpadă, terestre sau pe roți).

Asigurarea se încheie pentru persoane fizice cu vârsta de până la 50 de ani, cu domiciliul stabil sau rezidență în România, care călătoresc în străinătate în scop turistic, lucrativ sau de afaceri.

Sporturi extreme acoperite prin polița ADVENTURE:

NAUTICE: Canioning, Surfing, Kayaking, Kitesurfing, Rafting, Scuba-diving (toate tipurile de scufundări inclusiv înot alături de rechini, delfini, diferite specii de pesti si recifii de corali), Windsurfing, sporturi extreme nautice (Wakeboard, Yachting, Cave diving, Powerboat, caiac, canoe, navigație cu vase prevăzute cu vele).

AERO: Kiting, Bungee-jumping, Deltaplan, Parapantă, Parașutism, zbor cu aeronave cu motor de mici dimensiuni, planor sau cu aparate mai ușoare decât aerul (balon, aerostat).

ZĂPADĂ: Snowkayaking, Ski, Snowboarding, Snowkiting , sanie, bob, Skiboarding, sărituri cu skiurile, patinaj pe gheață, snowmobile.

TERESTRE: Adventure race, Alpinism, Role, Skateboarding, Escaladă, rapel, coborâre cu blocatoare; sporturi extreme terestre (călărie; speologie; paintball), trageri cu arme (arme de foc, arme cu aer comprimat, arcuri, arbalete, etc.); pescuit (harpon cu resort sau aer comprimat), tiroliană (traversarea unei văi cu ajutorul unor sisteme de funii și scripeți), abseiling (coborâre în rapel pe coarda de alpinism).

PE ROȚI: Ciclism, Raliuri, Motociclism MTB/BMX, conducerea de ATV, motociclete de teren, mountain biking, inclusiv downhill (coborâre cu mountain bike), off-road cu mașini de teren.

 

RISCURI ASIGURATE

 

Ca urmare a producerii unui eveniment asigurat sunt acoperite în limita sumei asigurate, accidentul și îmbolnăvirea prin preluarea cheltuielilor medicale de urgență și/sau de repatriere a Asiguratului bolnav, vătămat sau decedat.

Serviciile medicale asigurate de EUROINS sunt:

§  consultație și diagnosticare;

§  tratament și medicație;

§  spitalizare pentru maxim 30 zile;

§  intervenție chirurgicala, inclusiv anestezie și utilizarea sălii de operație;

§  tratament dentar de maximă urgență, care este necesar și uzual pentru calmarea directă a durerii pentru cel mult 2 dinți, tratament efectuat fără alegerea medicului;

§  asistență medicală de urgență în cazul bolilor cronice preexistente și consecințele unor astfel de boli existente sau cunoscute la data începerii valabilității poliței de asigurare;

§  transport medical până la cel mai apropiat spital de locul în care se află Asiguratul;

§  repatriere medicală sau repatriere în caz de deces.

In plus, față de riscurile prezentate mai sus, sunt preluate în asigurare următoarele extinderi speciale:

§  răspundere civilă fată de terți: în limita sumei de 5.000 EUR;

§  asigurarea pentru bagaje pierdute, furate sau deteriorate: în limita sumei de 500 EUR.

 

SUME ASIGURARE/LIMITE DE DESPĂGUBIRE:

 

Suma asigurată poate fi: 5.000 EUR, 10.000 EUR, 30.000 EUR;

Cheltuielile datorate măsurilor de urgență pentru salvarea vieții Asiguratului sau măsuri ce urmăresc calmarea durerii acute până la limita maximă de 1.000 euro;

Cheltuielile maxime despăgubite în cazul repatrierii (medicale sau în caz de deces) sunt de 5.000 EUR, indiferent de suma asigurată aleasă pentru cheltuieli medicale de urgență;

În cazul tratamentului dentar de maximă urgență limita maximă a despăgubirii este de 150 EUR/dinte.

Prin plata unei prime suplimentare se pot asigura și servicii de asistență rutieră pentru autoturisme deținute/utilizate în scop personal, cu care se efectuează călătoria în străinătate.

 

PRIMĂ DE ASIGURARE

Prima de asigurare se poate achită în numerar în schimbul unei chitanțe emise de emitentul poliței de asigurare, cu cardul în agențiile EUROINS sau prin virament în contul bancar indicat în oferta de asigurare.

Prima de asigurare se achită anticipat și integral la emiterea poliței.

PERIOADA DE RĂSPUNDERE

Polița de asigurare se încheie pentru minim 2 zile și maxim 1 an.

Răspunderea EUROINS începe la data prevăzută în polița de asigurare ca fiind data începerii perioadei de valabilitate a asigurării, dar nu înainte de încasarea primei de asigurare și de trecerea frontierei pentru efectuarea călătoriei în străinătate.

Răspunderea EUROINS pentru riscurile asigurate încetează:

·         la ora “24” a zilei înscrise în polița de asigurare ca data de expirare a perioadei de asigurare sau a ultimei zile din perioada pentru care s-a plătit prima de asigurare;

·         din momentul în care Asiguratul trece granița în România;

·         în caz de forță majoră.

 

Prima de asigurare se calculează în funcție de:

·         Numărul zilelor asigurate;

·         Vârsta Asiguratului;

·         Suma asigurată;

·         Scopul călătoriei

Documente produs

Valabile în perioada

Condiții generale de asigurare – SAcondA01_19

22.07.2019-prezent

Document de informare privind produsul de asigurare – SAipidA01_19

22.07.2019-prezent

 

Asigură-te aici