• Engleza EN
Acţionarul Euroins România se extinde în Bulgaria şi Ucraina

 

Euroins Insurance Group, acţionarul Euroins România, anunţă achiziția operațiunilor din Bulgaria și Ucraina ale Talanx International, al treilea cel mai mare asigurător din Germania, consolidate în companiile HDI Zastrahovane AD și HDI Strakhuvannya.

Veniturile din primele brute pentru cele două companii achiziționate se ridică la 13 milioane de euro (2013) pentru cea din Bulgaria, respectiv 16 milioane de euro (2013) pentru cea din Ucraina. Profitul operaţional (EBIT) cumulat al celor două companii a fost de aproximativ 1 milion de euro în anul financiar 2013.

Tranzacția se află în etapa de aprobare din partea autorităților de reglementare și se așteaptă să fie finalizată în al doilea trimestru al anului 2015. 

Achiziția companiilor HDI Bulgaria și Ucraina este în linie cu strategia de extindere a Grupului, de a-și consolida poziția dominantă de jucător cheie pe piața din regiunea CEE. Tranzacția este o continuare firească a achizițiilor operațiunilor Interamerican Bulgaria și QBE din Bulgaria și România, realizate cu succes. Ca urmare a tranzacției, EIG va avea operațiuni în 5 țări și va genera venituri din prime brute subscrise în valoare de peste 200 millioane de euro.

Ca parte integrantă a tranzacției, actualul director general al HDI Bulgaria, Peter Avramov se va alătura companiei Euroins Bulgaria și va prelua funcția de CEO al companiei. Această numire va asigura un proces lin de tranziție a fuziunii celor două companii. 

Despre Euroins Insurance Group

Euroins Insurance Group este unul dintre cele mai mari grupuri independente care operează în piețele din CEE. Compania deține o cotă de piață de aproximativ 7% în Bulgaria, România și Macedonia, având 1.100 de angajați.

Din anul 2014, compania a inițiat operațiuni în Grecia ca partea a strategiei sale de extindere. Euroins Insurance Group este o subsidiară a Eurohold Bulgaria – companie bulgară lider, cu operațiuni în Balcani centrate pe servicii financiare non-bancare și de gestionare a activelor. Sediul central al Euroins este in Sofia. www.eurohold.bg

Asigură-te aici